Tyúkok férgektől, Legújabb írások


Tóth Zsigmond Úgy a baromfiudvarban kapirgáló, mint a féltve őrzött különféle díszbaromfijainkat megbetegítheti.

  • Férgek a majban
  • Legutóbb végigvettük, hogy milyen vírusos és baktérium általi megbetegedések fenyegethetik a tyúkjainkat.
  • A tyúkok aszkaridiózisa | Kárpátalja
  • A baromfik orsóférgessége
  • Veled a férgektől

Érdemes odafigyelni, hiszen komoly kárt okozhatnak ezek az állataink belében élő paraziták. Igen sok udvar fertőzött a baromfi orsóférgességének kórokozójával, pedig ettől némi odafigyeléssel könnyen tyúkok férgektől portánkat.

megelőzés felnőtteknél a férgektől milyen jelekkel azonosíthatja a parazitákat

Ma már igen hatékony készítmények vannak a férgek elpusztítására, de mivel a tyúkok milliószám ontják a bennük élő ivarérett orsóférgek petéit, gyakorta hiába a kezelés, az állatok újrafertőződnek. Az orsóférgesség legtipikusabb tünete, ha baromfiink hol nagy étvággyal esznek, hol szinte teljesen étvágytalanok, s eközben folyamatosan fogynak, olykor-olykor még hasmenés is fellép.

klassifikasi cacing helminthes pinworms és súlya

Ilyenkor nem elég, hogy megvásároljuk az állatgyógyszertárban a féregűző készítményeket, s az sem, ha csupán a fertőzött kifutó talaját kicseréljük — az ólat is alaposan meg kell tisztítani.

Erre is különböző módszerek vannak, így például régi jól bevált praktika a forróvizes hypós lemosás, tyúkok férgektől vannak, akik gázlángos perzselést alkalmaznak.

hogyan lehet enyhíteni a viszketést a férgektől ascaris t nézni

Régi mesterfogás az is, hogy a kifutónak nem cserélik ki a talaját, hanem arra mészport szórnak, majd rózsájával felszerelt locsolókannával úgy megöntözik, hogy az pezsegjen. Így szinte fillérekből megúszható a férőhelyek mentesítése.

Mit esznek az állatok?

Néhány évtizeddel ezelőtt, amikor nem voltak széles körben elterjedve a féregűző szerek, 2 milliliter háztartási benzint kevertek az állatok takarmányába, ezt használták a mai modern féregűzők helyett viszonylag hatékonyan.