Gubók férgek. Hozzájuk tartozik a pióca és a földigiliszta


paraziták a nagy mosásban

Felfedezték a világ legrégibb spermiumát MTI Benjamin Bomfleur, a stockholmi Természettudományi Gubók férgek munkatársa és nemzetközi kutatócsoportja a Biology Letters című szaklapban mutatta be felfedezését. Nyeregképző férget vizsgáltak A szakértők egy nyeregképző féreg Citellata gubója 1,5 milliméteres szakaszának belső oldalát vizsgálták eletronmikroszkóppal.

Eközben fedeztek fel hosszúkás, feltekeredett fonalakat, ostorszerű farokkal rendelkező magvas pálcikákat, azaz a jellegzetes nyeregképzőféreg-spermium részleteit.

az aszexuális szaporodás előnyei a parazitákban

Hozzájuk tartozik gubók férgek pióca és a földigiliszta A nyeregképző férgek ma ismert képviselői az orvosi pióca és földigiliszta. Testük enyhén kiszélesedő részében, a nyeregben választódik ki párzás során a spermiumot és petesejtet is tartalmazó nyálkás tok, ebben termékenyülnek meg a petesejtek.

féregparazita válaszol

Gubók férgek nyeregképzők teste enyhén kiszélesedő részében, a nyeregben választódik ki párzás során a spermiumot és petesejtet is tartalmazó nyálkás tok, ebben termékenyülnek meg a petesejtekForrás: Biology Letters Egy ellenálló, fehérjedús folyadékkal teli gubó jön létre, amely ellátja a fejlődő lárvákat. Egyre több megkövesedett gubót találunk Miközben alig őrződtek meg a puha férgek és rövid életű spermáik fosszíliái, egyre több megkövesedett gubóra bukkannak a kutatók.

Enciklopédikus hivatkozást féreg dendrobena

A gubófalba zárt spermium igazán különleges lelet, az antarktiszi félsziget fosszíliákban gazdag tengeri lerakódásaiból származik - fejtették ki a kutatók. Gubók férgek nyeregképző férgek közé tartozik a földigiliszta isForrás: Wikimedia Commons Eddig egy gleccserbolha vezetett Az állatvilág eddigi legrégibb ismert spermiumát egy 40 millió éves leletben, egy borostyánkőbe zárt gleccserbolhában találták.

életképes paraziták példák

A most talált féregspermium hasonlít azon ma is élő gyűrűsférgekére, melyek rákokkal élnek szimbiózisban. Kapcsolódó cikk.

különféle típusú gyomorparaziták